Butterfly cut nova je frizura koja je osvojila žene diljem svijeta

frizura (1)

Pitanja koja se mnogima u ovim ljetnim danima mozgaju po glavi su: Gdje otputovati za godišnji odmor? Trebam li obnoviti ljetnu garderobu novim kupaćim kostimom i haljinom? Je li sada idealno vrijeme za novu frizuru? Odgovori na ta pitanja su da, da, i definitivno da! Ako žudite za novom frizurom, naš vrući prijedlog za ljeto je butterfly cut, odnosno leptir frizura. Ova slojevito ošišana frizura ima beskrajne mogućnosti stiliziranja i odličan je način da promijenite look bez drastičnog skraćivanja dužine kose.

.

.

Butterfly cut najsličniji je frizuri popularne američke glumice Farrah Fawcett čija je slojevito ošišana frizura sa zavjesa-šiškama i danas inspiracija mnogim ženama. No, butterfly cut prvenstveno se odnosi na šišanje duge kose, a riječ je o postepenom šišanju kose koja je u gornjem dijelu kratka te se savršeno stapa s donjim, dugim dijelom. Rezultat ovog načina šišanja su prekrasno uvijeni vrhovi kose koji se lako stiliziraju u voluminozne valove ili fen frizuru.

.

.

Butterfly cut uokviruje lice baš u stilu krila leptira po kojem je i dobio naziv. Odlična stvar je i to što dužinu šiški možete prilagoditi svojim afinitetima pa mogu sezati do jagodičnih kosti, ali i niže. Prednost je i to što kosa ne mora nužno biti savršeno isfenirana. To je čini idealnom za ljetne dane kada više volimo ležerne forme, lako održive na plaži.

.

.

Ova je trendi frizura doslovno preplavila TikTok na kojem ćete zasigurno pronaći pregršt inspirativnih videa i fotografija, a sve je traženija i u frizerskim salonima.

.

.

“Sve više klijenata traži leptir frizuru i svi su za nju saznali na TikToku”, rekla je za Allure Drea Dettmers, frizerka iz salona Tallulah East Collective u Salt Lake Cityju. Addison Rae i Matilda Djerf dvije su TikTok zvijezde koje su popularizirale slojevito ošišanu kosu, kao i slavne osobe poput Sydney Sweeny i Kaie Gerber.

.

.

Iako je naziv frizure nov, sam stil frizure nije. “Ako se osvrnete na glam iz 90-ih ili Rachel iz ‘Prijatelja’, primijetit ćete voluminozne slojeve koji uokviruju lice i nalikuju upravo leptir frizuri”, rekao je Teryn Tucker, frizer iz Alchemy Salona iz Orlanda na Floridi.

Ukoliko vam se sviđa ova frizura, predlažemo vam da što prije zakažete svoj termin u frizerskom salonu, a svom frizeru pokažete ovaj video.

@carldanahair Butterfly haircut @barbie_imperial #foryoupage #hairticulture #fyp #carled #hairtransformation #beauty ♬ You Look Good – Anelda

Podijeli:

Sadržaj

Kategorije

Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.
Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.

[]